FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Magyar Mikrovállalkozások
  


 
Közösen gondolkodók indulásunk óta!
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Keresés itt 
Languages
Kezelőfelület nyelve:

English Hungarian

 
Hírek
 · Győr és vidéke polgárai
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Magyarország belső politikai élete
 · Életmód
 · Gazdaság és társadalom
 · Magazin
 · Magyar sorsok alakulása Magyarországon
 · Átláthatóság és döntések
 · Fiatalok Ma
 · Emberek

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Hirdetés
PERESKEDIK? JOGVITÁJA VAN?
PERHELYETTESÍTŐ ELJÁRÁSOK,
SZAKÉRTŐK -
PER ELŐTT, PEREK KÖZBEN!
  

 
Hirdetés 
Londoni Polgár Info
·Magyar fiatalok a London International Youth Science Forumon
·Nyugat-Európában terjeszkedik hazánk vezetõ tárhely szolgáltatója
·London száz legérdekesebb temploma
·Cambridge-ben vesz át kitüntetést Botka László
·Nagy-Britannia: ezer pap levele az azonos nemûek házassága ellen
·Új tiszteletbeli magyar konzul kezdte meg a munkáját Skóciában.
·Beszüntették a homoszexuálisok számára bemutatott londoni szentmiséket
·Nyugat-Európában terjeszkedik hazánk vezetõ tárhely szolgáltatója
·Nyáridézõ visszapillantás - Elektromos bringával az Olimpiára
·Angliából sokan térnek haza a karácsonyra! - Ügyelet számukra a peres ügyekhez már biztosított Budapesten!

Tovább...

 
Társadalmi részvétel közvetlenül

Olvasson és fejezze ki véleményét,

 Facebookon lépjen be és lájkoljon


 
Erdélyi Polgár Info
·KELEMEN HUNOR: AZ EURÓPA TANÁCS SZAKÉRTÕI TESTÜLETÉNEK VÉLEMÉNYEZÉSE AZ IGAZSÁGRÓL SZÓL, KORÁNT SINCS RENDEZVE A MAGYAR KÉRDÉS ROMÁNIÁBAN
·Országbíró Zoltán: Magyarság érdeke, hogy anyaország ne veszítse el fiatal diplomásait!
·Felhívás a romániai magyar autonómia ügyében
·Választás elõtt Magyarországon! Mérsékelt demokrata vélemény - Egy ország politikai élete akkor jó, ha sokszínû és kiegyensúlyozott!
·Kisebbségi jogok érvényesítését monitorizálná az EU
·Találkozás a számûzött Tibeti Közigazgatás vezetõjével
·Magyarságnak a jövõbe kell nézni! Versenyképesség, kultúra, társadalmi párbeszéd és civilkontroll segítenek ebben!
·RMDSZ: MEGVAN A TÖRVÉNYES KERET A MAROSVÁSÁRHELYI KATOLIKUS ISKOLA ÚJRAALAPÍTÁSÁRA - A PARLAMENT ELFOGADTA A TANÜGYI TÖRVÉNYT MÓDOSÍTÓ TERVEZETÜNKET
·Magyarság és választási politikai válogatott! Erdélyi magyaroknak legyen képviselete az anyaországi parlamentbe!
·Magyarság politika új kihívása - Mérsékelt demokrata politika állíthatja meg a nõ exodus hullámot!

Tovább...

 
Ipar Napjai 2017 - Hatékonyságnövelõ, munkaerõ-megtartó tippek - profiktól
Győr és vidéke polgárai

Vajon a leglustább embert kell elküldeni a vállalattól? Mi a teendő három év múlva, mikor az Y és Z generáció tagjai lesznek többségben a munkahelyen?


Hogyan egyeztethető ez össze az X generációra szabott feltételekkel? Mire jó a smart HR? Lehet a kommunikációt juttatásként adni az alkalmazottaknak?

Ezekre a kérdésekre kaphatták meg a látogatók a választ a Login Autonom Kft. szervezte HR Konferencia rendezvényen.

 

 A Login Autonom Kft. meghívott szakértői, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával közösen május 11-én tartották az Ipar Napjai rendezvény keretein belül a Hová lettek a beosztottjaim elnevezésű HR Konferenciát.  
 Az esemény felvezető előadásában Gabriel A. Brennauer, a kamara ügyvezető elnökségi tagja az idén áprilisban napvilágot látott konjunktúra-felmérés eredményeit is ismertette. Míg a kutatásban szereplő vállalatok a jelenlegi gazdasági helyzettel kapcsolatban optimistábbak, a munkaerőpiaci feltételekben tényleges romlást tapasztaltak. Kiemelkedően romlottak a visszajelzések a képzett munkaerő rendelkezésre állására vonatkozóan: négy résztvevőből hárman elégedetlenek a jelenlegi helyzettel. Ez a vállalatoknál már fennakadásokat okoz a mindennapi termelésben, szolgáltatásban, hosszabb távon pedig veszélyeztetheti a beruházási terveket is.

Vállalati kapcsolatháló
Nem mindig a leglustábbnak tartott embert kell az elbocsátandók listájára tenni, elképzelhető, hogy ez a személy kisugárzásával, kommunikációs készségével járul hozzá a csapat sikeréhez, ő az a mókamester a közösségben, aki a munkás mindennapokat élhetővé teszi. Hogy az adott szervezeten belül ki milyen szerepet tölt be, azt a kapcsolatháló elemzésével lehet pontosan feltárni, melyhez a MTA Társadalomtudományi Központnak Recens kutatócsoportjának tagjai tudnak segítséget nyújtani. Az érdeklődő cégek a http://recens.tk.mta.hu/ weboldalon csatlakozhatnak a folyamatban lévő kutatáshoz, mely ingyenesen feltárja a szervezeti kapcsolatokat, cserébe a kutatók értékes információhoz jutnak - derült ki Pápai Boróka és Bodor-Eranus Eliza előadásából.

Három év múlva, 2020-ban az Y és a Z generáció tagjai lesznek a többségben a munkahelyen, miközben a cégek jó esetben X generációsak. Ez azt jelenti, hogy elfogadják a hierarchiát, megvannak a lefektetett szabályok, fontos a tekintélytisztelet, rugalmatlan a szervezet. A háromgenerációs munkahely kihívásait Salamonné Maráczi Erika, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. szakképzési vezetője ismertette. A generációs feszültségeket úgy tudjuk oldani, ha több generáció számára ösztönző eszközöket vetünk be. Ezek az anyagi jólét, stabil munkahely, érdekes, kihívást jelentő munka biztosítása, tapasztalatokat, kapcsolatokat kívánó feladatok kitalálása vagy egyszerűen a megbecsülés, biztonság megteremtése.

Proaktív, smart HR
A smart HR megoldások korát éljük, amikor a munkaerőhiány kérdéseit hatékonyság növeléssel akár három hónap alatt is orvosolhatjuk - derült ki Otti Csaba és Fehér András, a Login Autonom Kft. ügyvezetőinek előadásából. Nem kell rögtön a munkaerőpiachoz fordulni, mikor új termelői kapacitást keresünk. Ha például nyilvántartjuk dolgozóink kompetenciáit, akkor kiderülhet, hogy csak a feladatok újraosztására van szükség ahhoz, hogy el tudjuk végezni a plusz feladatokat. A HR-t segítő okos megoldások bevezetésével a HR munkatársak hatékonyabban végzik el mindennapi feladataikat. A csökkenő adminisztráció hatására az interperszonális kapcsolatokra több idő jut, ez elégedett, motivált munkatársakhoz vezet. A motivált munkaerő pedig hatékonyan dolgozik az üzleti célok eléréséért. A smart HR megoldások  bevezetik a kompetencia alapú HR-t, lehetővé teszik a tevékenység alapú beosztástervezést, könnyebbé válik a produktivitás mérése, a dolgozói hálózatelemzéssel feltérképezhetőek a formális és informális munkahelyi kapcsolatok, a predktív analitika eszközei pedig a jövőbeli problémákat jelzik előre.

Kommunikáció, egészség, fejlesztés is juttatás
A kommunikáció is egy fontos juttatás a munkavállalónak - derült ki Mezriczky László, az Inspiro Consulting ügyvezető igazgatójának előadásából. A HR a vállalati versenyképesség fontos tényezőjévé válik, a marketing, a kommunikációs szempontok, és a munkáltatói márkaépítés előtérbe kerülnek. A szakember szerint tudatos, stratégiai megközelítéssel érhetünk el hatékony reakciót, majd ez váltható fel egy proaktív HR munkával.

Nemcsak tréningekre, szakmai konferenciákra kell elküldeni munkatársunkat azért, hogy motivált és hűséges alkalmazott legyen. Mindemellett a munkavállalók egészségi állapotára is figyelmet kell fordítani - derült ki Horváth Emil vállalati egészségfejlesztő előadásából. A munkahelyi egészségfejlesztő programok szerteágazóak, a szűrőprogramoktól egészen a wellbeeing rendezvényekig mind-mind fontosak kollégáink egészsége szempontjából.

A kitűzött célok eléréséhez a kulcspozícióban lévő vezetők szervezeti fejlesztése jelent hatékony megoldást - mondta előadásában Nagy Andrea, a Parrish & Crawler International szakmai igazgatója. (MTI-OTS)
Dátum: 2017. June 12. Monday, 20:40 Szerző: wolfstudio
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Győr és vidéke polgárai
· Írta: wolfstudio


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Győr és vidéke polgárai:
Beled városavató


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Kapcsolódó rovatok

Fiatalok Ma

Ehez a cikkhez nem lehet megjegyzést küldeni

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links

Az oldalon található termék- és cégelnevezések szerzőik/véleményalkotók védjegyoltalma alá eshetnek.

 

Add tovább! A tartalmakat azok forrás megjelölésével és rámutató linkkel add tovább ismerőseidnek, barátaidnak!  Győri Polgár Info

 

A hozzászólások szerzőik/mérsékelt demokraták tulajdonai, add tovább őket!  Minden más jog fenntartva.PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio